Merkez Ofis

Eryaman Mah. 4.Cad. No27A Etimesgut- Ankara

E-posta Adresi

info@piezoenerji.com.tr

Telefon Numarası

Çatı Güneş Santrali Kurulumu

Kategori:

Solar Sistem

Şebeke bağlantılı çatı sistemleri, üretilen elektriğin akülerde depolanması yerine, üretim yerinde tüketilmesi prensibine dayalı çalışmaktadır.Üretilen DC güç inverter ile AC güce çevrilmektedir.

  • Genel Hizmet Açıklamaları
  • Hizmete Ait Görseller
Genel Hizmet Açıklamaları

Şebeke bağlantılı çatı sistemleri, üretilen elektriğin akülerde depolanması yerine, üretim yerinde tüketilmesi prensibine dayalı çalışmaktadır.Üretilen DC güç inverter ile AC güce çevrilmektedir.


Üretilen güç çift yönlü elektrik sayacı ile hem eve hemde şebekeye verilebilmektedir. Panellerden üretilen güç evin ihtiyacından fazla olduğu durumlarda üretilen elektriği şebekeye aktarmaktadır. Şebekeye aktarılan bu elektrik sayesinde aylık düzenli gelir elde edilmektedir.


Ges Çatı Sistemi yayınlandı. 18.01.2018 tarihli resmi gazetede yayımlanan kanun ile sizlerde evinizin elektriğini üretip kullanmadığınız kısmı şebekeye satabilirsiniz. 3KW'dan 10 KW'ya kadar çatı sistemi kurulabilmektedir.


Dünya’da GES


Dünyada güneş enerjisi kullanımına baktığımızda, en çok ABD olmak üzere, Avrupa ülkeleri ile Çin kullanımda ilk sıralarda yer almaktadır. Bazı ülkeler güneş ışınları potansiyeli ile ön plana çıkarken, bazı ülkeler de sahip oldukları teknolojik birikim ve enerji ilişkilerinden dolayı öne çıkarlar. Enerji ile gelişmişlik düzeyi arasında pozitif bir ilişki olduğu düşünüldüğünden Avrupa ve gelişmiş ülkeler, enerji ihtiyaçlarını karşılamış olduklarından teknolojik anlamda ve sanayileşmede ileri seviyelere gelmişlerdir.


Ülke gereksinimlerini karşılamak için; enerji üretiminde alternatif arayışlar içinde olmak, teknik ve ekonomik gelişmeleri yakından izlemek, enerji alanındaki gelişmeleri sürdürebilmek ve yürütebilmek kaçınılmaz olmuştur.


Petrol, kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtların neden olduğu çevresel ve ekonomik etkiler, ülkeleri yenilebilir enerji kaynaklarına yöneltmiştir. Son yıllarda birçok ülkenin, güneşten enerji üretimi için önemli çalışmalar yaptığını görmekteyiz.


Çevre değerlerine ve kaynakların sürdürülebilirliğine çok fazla önem veren Avrupa birliğindeki ülkeler bu sistem grubunun önünde gitmektedir. Küresel bir güç olma yolunda ilerleyen Almanya, güneş enerjisi konusunda önemli bir ülke. Almanya yıllık 1600 saat güneşlenme süresi karşılığında 40 bin Megawatt enerji üretebiliyor.


Türkiye’de GES


Ülkemizde son yıllarda enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek için kalıcı çalışmalar yapılmaktadır. Çünkü enerjide dışa bağımlılık ülkemizin sanayileşme ve tarımdaki ileri seviye hedeflerine en önemli engeldir. Türkiye’de son yıllarda nüfusun artması ile birlikte enerji tüketimi de artmıştır.


Ülkemiz, coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli açısından birçok ülkeye göre şanslı durumdadır.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünde (DMİ) mevcut bulunan güneşlenme süresi ve ışınım şiddeti verilerinden yararlanarak EİE tarafından yapılan çalışmaya göre; Türkiye'nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi 2737 saat, bu da günlük toplam 7.5 saate eşittir. Devam etmekte olan ölçüm çalışmalarının sonucunda, Türkiye güneş enerjisi potansiyelinin eski değerlerden %20-25 daha fazla olacağı öngörülmektedir.


Türkiye’de Elektrik Üretimi 2017 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle elektrik üretimimizin, %34 'ü doğalgazdan, %31'i kömürden(İthal ve Yerli), %24'ü hidrolik enerjiden, %6'sı rüzgârdan, %2'si jeotermal enerjiden ve %3’ü diğer kaynaklardan elde edilmiştir.

Ülkemiz yıllık 2737 saat güneşlenme süresi karşılığında güneşten sadece 860 Megawatt enerji elde ederken Almanya yıllık 1600 saat güneşlenme süresi karşılığında 40 bin Megavat enerji üretebiliyor.


Yani bizden yüzde 60 daha az güneş alırken, bizden 46 kat daha fazla güneş enerjisi elde edebiliyor İşte bu sebeple GES ile elektrik üretiminde sürekli büyümeyi hedefleyen Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının önünü açmıştır.


Türkiye'nin enerji üretiminde şaha kalkışının en önemli adımlarından biriside çatılarda elektrik üretiminde 3kW dan 10kW ya kadar trafo kapasite muafiyetidir.


Bu karar çok tarihi bir karar. Konutlarda,iş yerlerinde ve diğer kullanım alanlarının çatılarında güneş enerjisinden elektrik üretip, kullanım fazlasını da şebekeye vermek mümkün olacak Artık çatılarımızdan da ülke ekonomisine ve kendi ekonomimize katkı sağlayabileceğiz. Güneş enerjisi; kullanımının son derece kolay, ekonomik, çevre dostu ve temiz enerji olması sebebi ile tercih edilmektedir.


GES Üretim maliyetlerinin diğer enerji kaynaklarına oranla daha düşük olması ve bu anlamda ekonomik zorlukların üstesinden gelinmesi güneş enerjisini geleceğin enerji kaynağı haline getirmektedir. ülkemizde konutlarda ve iş yerlerinde elektrik fiyatı 1kW/saat = 0,45 ₺ dir.(Tüm vergiler dahil) Elektrik üretiminde %50 oranında dışa bağımlılığımız söz konusu olduğundan çatılarımızda elektrik üretimi bizim için milli bir görev haline gelmiştir.

3 KW Çatı Sistemi Hesaplaması


Yukarıdaki tabloda 3kW lık bir çatı sisteminin gelir tablosu bulunmaktadır. Örnek olarak Konya’yı gösterdik çünkü Konya'nın güneşlenme saati Türkiye ortalaması ile neredeyse aynıdır. 1 ayda 100₺ elektrik faturası ödeyen bir abone nin elektrik kullanımı ortalama 223 kW/saat‘dir. Yılda ise 2676 kW/saat elektrik kullanımı olur. 3kW/saat bir çatı sistemi ise yılda toplam 8575kW/saat elektrik üretir. Lisanssız elektrik alım garanti kapsamında 1kW/saat bedeli 0,133$ dır.


Toplam yıllık üretilen elektrik kullanım düşülmeden hesabı yapıldığında 8575kW*0,133$=1140$ dır. Hesaplama ise şöyle yapılmaktadır; üretilen elektrikten tüketilen elektrik düşülüp kalan kısmı aylık olarak çatı GES üreticisinin hesabına dağıtım şirketi tarafından ödenir.


Yani 8575-2676=5899 kW alacağınız oluşur. Buda 5899kW*0,133= 784$ dır. Elektriğinizi kendiniz ürettiğiniz gibi ayrıca fazla ürettiğiniz elektrikten de para kazanmaya başlamış olacaksınız. Lisanssız elektrik üretiminin TEDAŞ alım garantisi vardır.

6kw ve 10 kw sistem içinde aynı şekilde hesaplama yapılmaktadır.


Şirketimizin bu alanda yapmış olduğu çalışmalar sonucunda çatılarda enerjinin yükselmesini sağlayacak şekilde AR-GE’sini tamamlanmış ve kurulumlar başlatılmıştır.


Yenilenebilir enerji alanında inovasyon oluşturan şirketimiz bireysel ve kurumsal müşterilerine hizmet vermek, müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak ve müşteri taleplerine cevap vermek için var gücüyle çalışmalar yapmaktadır.


İster mülk sahibi olun ister kiracı, elektriğinizi kendiniz üretebilir, hem kendi ekonominize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilirsiniz.

Hizmete Ait Görseller

Size en iyi mühendislik ve elektrik proje hizmetlerini sunmak için çalışıyoruz.

Size en üst düzeyde hizmeti garanti ediyoruz, 20 yıldan fazla deneyime sahibiz. Hemen iletişim için bilgilerinizi gönderin!

Merhaba!

Size nasıl yardımcı olabiliriz ?

Eryaman Mah. 4.Cad. No27A Etimesgut- Ankara

Ankara Ofisimiz

Hakkımızda

Teknolojik ve idari altyapısı, elektrik ve enerji sektöründeki lider pozisyonu ile Piezo Enerji.

İletişim

+90 312 385 83 50

Eryaman Mah. 4.Cad. No27A Etimesgut- Ankara

©2023 Tüm Hakları Saklıdır.